ARCHITECTURE This Seaside Museum in China Was Built to Preserve the Land It’s On

ARCHITEKTŪRA Šis pajūrio muziejus Kinijoje buvo pastatytas išsaugoti žemę

Suprojektuotas OPEN architektūros ir įsikūręs valandą į rytus nuo Pekino, muziejus, atrodo, išnyksta į kranto liniją - tai yra visas jo kūrimo taškas.

Projektuojant „Ullens“ šiuolaikinio meno centro kopų meno muziejus Kinijoje, Kinijoje, „OPEN Architecture“ įkvėpė smėlio aplinką. Bohai įlankoje pastatytas pastatas, esantis po paplūdimio šveitimo kopomis, atrodo, išnyksta į pakrantę. Lankytojai per ilgą tunelį pasieks aštuonias cavelike galerijos erdves, apšviestas įvairių dydžių ir orientacijų stoglangiais. Pastate taip pat yra priėmimo zona, bendruomenės kambarys ir kavinė. Svečiai gali pasiekti žvilgsnį, pakildami į spiralinius laiptus, o iš stogo terasos ir lauko parodų plotuose galėsite mėgautis vaizdais į vandenyną.

Padėties po kopomis esanti struktūra turi daug privalumų. Dizainas išlaiko natūralias kopas, o smėliu dengtas stogas padeda izoliuoti interjerą ir vasarą laikyti jį vėsesnį. Stoglangiai suteikia didžiausią šviesos dalį, o įmonė vietoj tradicinio oro kondicionavimo įrengė nulinės taršos šilumos siurblį.

Pastato betono apvalkalą pastatė vietiniai darbuotojai, kai kurie iš jų dirbo laivų statytojais. Korpusui suformuoti naudojami klojiniai, pagaminti iš medienos juostų ir kitų medžiagų. Sienų tekstūros suteikimui architektai paliko klojinių sukurtus pažeidimus, kurie primena rankinį statymą.

OPEN pridėjo individualią informaciją visame pastate, nuo durų ir langų iki vonios kriauklių. Kavinės aštuonias lenteles sukūrė įmonė; kiekviena yra suformuota kaip viena iš galerijos vietų.

Netrukus kopos muziejus prisijungs prie UCCA jūros meno muziejaus, kuris bus panašus į akmenį, kilusį iš jūros. Muziejus, taip pat suprojektuotas „OPEN Architektūra“, prie kopos meno muziejaus prijungs atviras takas, pasiekiamas tik po potvynio.